Syksy 2007video: Novi Rääkkylässä metsällä syksyllä 2006

SYKSY 2009:


Juno aloitti hirviuransa lokakuussa 2009 seuraamalla emää ja vasaa kilometrin verran passiin asti, johon vasa saadettiin kaadettua. Toinen kaato tuli samassa kuussa Junon löytäessä emän ja 2 vasaa 1,9 km päästä ja seuraamalla 4 km ennen kaatoa. Välillä hirvet antoivat Junon hieman haukkuakin ja haukkua kertyi vajaan tunnin verran. Toinen vasa kaadettiin, mutta Juno seurasi vielä emää ja toista vasaa kilometrin verran, kunnes hirvet päättivät lähteä uimaan.
 

Jada ja Juno kaadolla
 

Tämän metson ampui kaveri puuhun, mutta metso haavoittui ja karkasi käsistä. Leo tuotiin paikalle ja se löysi linnun alle 5 minuutissa; istui sitten mättäällä lentoon yrittävä metso suussa odotellen apuvoimia paikalle...
 
Rääkkylä 2008:


Lähdimme poikien kanssa metsälle Rääkkylän saloille heti aamutuimaan. Leo sai kaulaansa ultrapointin tutkan, johon laitettiin seisontailmoitus päälle. Heti kun vaan ehdimme autosta metsään poiketa, niin puolipuusta karkasi ukkometso. Pojat ihmetteli asiaa aikansa ja matka jatkui. Saavuimme nuoren taimikon laitaan ja Jason koukkasi ison metsän laitaa pitkin ja Leo aikoi oikoa taimikon läpi. Jason sai vainun jostakin ja niinhän sitä kaksi akkateertä karkasi aivan nenän edestä. Teeret lensivät 100 m ja jäivät puuhun 3 m korkeuteen istumaan. Katselin niitä kiikarin läpi ja totesin, ettei kannata akkateertä ampua. Laskin aseen ja seurasin Jasonin pyörimistä lintujen lähtöpaikalla. Silloin alkoi puhelin piipata taskussa ja ultrapointin ohjelma ilmoitti, että Leo on ottanut seisonnan. Paikkatieto näytti juuri teerien paikkaa. Kiväärin kiikarin läpi näin, että Leo seisoi puun juurella. Paikkaa ei voinut tuhlata, joten kohta pääsi Leo ja Jason kivipiiraan makuun...

 

Naarva 2008:


Jason kävi välillä viilentämässä itseään.


Leo keskellä suota


Tässä oli äsken joku, uskotko leo?


Unilla ja ruokaa odotellessa
Vuosi 2007:

Joulukuu 2007
Novi pääsi itsenäisyyspäivän kunniaksi taas metsälle, kun seuran nuoret koirat yrittivät itselleen avo tuloksia pitkin Rääkkylän saloja. Novi otti hirvet haukkuun ensimmäiseltä hakulenkiltä ja reilun tunnin haukun jälkeen vasa kaadettiin seisontahaukkuun.


Syyskuussa 2007
Novi löysi kolme hirveä kilometrin päästä lähtöpaikalta 10 minuutin sisällä siitä kun se laskettiin hakemaan. Kahden tunnin seisontahaukun jälkeen Kimmo ampui hirven. Tässä kuvassa Novi saaliinsa kanssa.


Novi pääsi tutustumaan metsästysreissuillaan myös kaadettuun karhuun, vaikkakaan ei itse sitä saanut haukkua. Kuvassa Ilajan yössä karhua ihmettelemässä sulassa sovussa Novi ja karhukoira Peikko.

 


Karhunjälki Rääkkylän Pyssysalossa. Novi sai kontaktin ja sitten pelkkää seuraamista pitkin ja poikin. (2007)

 


Enska Ja novi Kaadolla syksyllä 2006. Noin tunnin haukkuun pääsi passimies ampumaan. Hirvi siirtyi noin 500 m, jonne jäi haukkuun haavikkona. Hirvi oli eloton päästyämme paikalle ja novi istui sen vieressä meitä odottelemassa.


Hirvihaukkua kuuntelemassa.(2007)


Setteripoikien luoksetuloharjoitus Salokylällä (2007)


Ilomantsin Naarva ja eväät tulossa nuotion loimussa syksyllä 2007.

Leo nukkumassa Pakkalan laavulla raskaan metsästyspäivän päätteeksi. Pakkasta yöllä -5 astetta ja hyvin pärjäsi ilman Kaisan syliä... (2007)

Saalistakin on tullut reissatessa. (2007)

Talvi 2008Peuranmetsällä